Om oss

eSystem Sverige AB – Företagsbeskrivning

Transportdispens eSystem ABVi är ett mindre deltids IT-företag i södra Dalarna med inriktning på utveckling av Windows applikationer och system i webbmiljö (e-tjänster).

Då vi har mångårig erfarenhet av tunga fordons vikt- och dimensionsbestämmelser, transportdispenser och transportekonomi för fordon så är vår verksamhet till viss del inriktad på utveckling av datasystem med anknytning till transportbranschen.

Vi har bland annat utvecklat ett Windowsbaserat dispensansöknings- och lastberäkningsprogram för specialtransporter PC-Last för Windows  och programmet har använts i många år av transportörer som utför breda, långa och tunga dispenstransporter.

I samarbete med Gatukontoret i Malmö, där systemet varit i drift sedan hösten 2015, har vi utvecklat ett webbaserat ansöknings- och beslutssystem för transportdispenser eDispens. I ansökningssystemet kan transportföretag och privatpersoner via internet ansöka om dispens för att få framföra breda, långa eller tunga transporter inom kommunen och i beslutssystemet utfärdar kommunen beslut, besvarar remisser från Trafikverket m.m.

Här på sidan hittar ni programmet OptiCalc  för beräkning av placering av vändskiva på dragbilar, information om den pågående utvecklingen av ett Windows program cTime Projektredovisning  (kostnadsfritt) för tidredovisning i projekt samt att ni här kan hämta programmen Transportpris  och  Riskanalys Arbetsmiljö helt kostnadsfritt.

Önskar ni mer information om våra produkter och tjänster, använd vårt kontaktformulär så kontaktar vi er snarast.

Under 2023/2024 kommer vi att successivt överflytta verksamheten från vårt handelsbolag  eSystem IT Development till eSystem i Sverige AB.Webbtjänster - eSystem AB

eSystem Sverige AB                        
Åsvägen 8
777 32 SMEDJEBACKEN