Om oss

eSystem IT Development HB

Vi är ett mindre IT-företag i södra Dalarna med inriktning på skräddarsydda PC program och system i webbmiljö.

Då vi har mångårig erfarenhet av tunga fordons vikt- och dimensionsbestämmelser, transportdispenser och transportekonomi för fordon så är vår verksamhet till stor del inriktad på utveckling av datasystem anpassade för transportbranschen.

Vi har bland annat utvecklat ett Windowsbaserat dispensansöknings- och lastberäkningsprogram för specialtransporter (PC-Last för Windows) och programmet har använts i många år av de flesta transportörer som utför breda, långa och tunga dispenstransporter.

I samarbete med Gatukontoret i Malmö, där e-tjänsten varit i drift sedan hösten 2015, har vi utvecklat ett webbaserat ansöknings- och beslutssystem för kommuner (eDispens). I ansökningssystemet kan transportföretag och privatpersoner via internet ansöka om dispens för att få framföra breda, långa eller tunga transporter inom kommunen och i beslutssystemet utfärdar kommunen beslut, besvarar remisser från Trafikverket m.m.

Vi fortsätter vår inriktning att utveckla nya e-tjänster så hör gärna av er om ni har behov av hjälp/stöd med utveckling av e-tjänster för er kommun eller ert företag.

Under 2020 har vi bildat eSystem i Sverige Aktiebolag och under 2021 kommer vår verksamhet successivt att överflyttas till aktiebolaget.


eSystem i Sverige AB
Åsvägen 8
777 32 SMEDJEBACKEN